עבודות שלד


עבודות שלד תאגיד מאגרי אנוש יוניברס מעסיק עובדים זרים מקצועיים במגוון עבודות שלד בענף בנייה, חשיבותה של עבודת השלד גבוהה היות והיא מעניקה  בסופו של דבר את תצורת המבנה, לרבות החלוקה הפנימית של המבנה בהתאם לתוכניות האדריכליות והיתרי הבנייה אשר ניתנו לנכס וע"פ עקרונות הנדסיים מקובלים.

עבודות השלד יחלו לאחר סיום יציקת יסודות המבנה ויכללו בין היתר בנייה של קירות המבנה, הכנות לתשתיות (אינסטלציה, מים, ביוב, חשמל, גז, מיזוג, תקשורת, מצלמות, בית חכם וכו') ופתחים לחלונות ודלתות ועוד.  עבודת שלד מהותה יסודות הבנייה לרבות בניית קירות החוץ, קירות הפנים, רצפה, תקרות, גג, מדרגות, קורות תמיכה ועמודים ולפיכך חשיבותה רבה מאוד והיא זו שתייצר את התצורה החיצונית והפנימית של המבנה.

מהי חשיבותה של עבודת שלד ?

עבודת שלד איכותית, מקצועית ויסודית תניב תוצאה של יציבות, חוזק, אסתטיקה ובטיחות ותמנע ליקויי בנייה בלתי הפיכים בעתיד, רמת היציבות של שלד המבנה תקנה לו את היכולת להתמודד מאוחר יותר עם נזקי מזג האוויר כשבסופו של דבר על השלד עצמו יוצקים טיח ומבצעים חיפוי, ריצוף וצבע.

בתכנון השלד המהנדס יתחשב בעומסים דוגמת עומסי רעידת אדמה, רוח ועומסים המועברים אל הקרקע עצמה, עבודת השלד תתבצע לפי תוכניות אדריכל ובאישור מהנדס מוסמך בצורה יסודית וע"פ התקנים לצד שימוש בחומרי גלם איכותיים.

מהם השלבים בתהליך עבודת השלד ? 

השלבים בתהליך עבודת השלד הם בניית המתווה, מודד אשר ממקם את גבולות המבנה, בניית כלונסאות אשר מבססות את השלד ע"י קידוח עומק בקרקע והשחלת הברזלים עד לקרקעית הבורות עם הבלטה כ- 1 מטר מעל הקרקע, יציקת בטון לתוך הבורות אשר מקנים לאותם "כלובי ברזל" יציבות וחוזק עם ייבוש הבטון. לעיתים נשתמש בבטון "רזה" על גבי הקרקע אשר משמש מעין מצע ליריעות האיטום אשר מיישמים בהמשך על הקרקע או על הבטון במטרה לשמר אותן במשך שנים רבות.

קורות קשר מחברות את כלונסאות המבנה, יציקת בטון על הקורות יכללו את הכנת התבניות אשר עשויות עץ כאשר ממקמים את הברזל בהתאם לתוכניות האדריכל / מהנדס. בניית מעטפת אשר למעשה ממקמת את הבלוקים בקירות החיצוניים, בניית קירות פנימיים אשר מפרידים את חדרי המבנה. 

עבודת שלד מקצועית ויסודית הכרחית וחשובה ולתהליך בניית השלד יש השפעה עיקרית על שלבי הבנייה המתקדמים כמו תשתיות החשמל והמים, עבודת אלומיניום, נגרות, טיח, צביעה וכדומה ובאופן כללי כל עבודות הגמר העתידות להיות במבנה.

לפיכך כדאי לבחור בצוות עבודת שלד מקצועי, מיומן עם זמינות גבוהה לביצוע עבודת השלד בלוח זמנים רציף ככל הניתן ע"מ לא לגרום לעיכובים בשלבי הבנייה הבאים.

מהן השיטות לבניית השלד ?

בדרך כלל תתבצע עבודת השלד בשיטה קונבנציונאלית לפיה התהליך יהיה בניית יסודות המבנה ולאחר מכן בניית הקורות והעמודים, רצפת הבטון בין הקומות ובניית הקירות. שיטה נוספת הינה באמצעות פלדה, לפיה מתבצעת בניית היסודות ולאחריה יציקת רצפת הבטון עליה ייבנה השלד, כמו כן התקרות ייבנו גם הן מפלדה ועליהן יבוצע טיח. המבנה יצופה בטיח או אבן והקירות הפנימיים לרוב ייבנו בגבס.

עבודת השלד היא חשובה וקריטית בתהליך הבנייה !!  עבודת שלד לא יסודית עלולה להוביל להיווצרות ליקויים אשר את חלקם לא ניתן יהיה לתקן בשלבים מאוחרים יותר של הבנייה, במידה ותהליך בניית השלד לא ייעשה באופן מקצועי ולא ע"פ התוכניות, עלולים להיווצר ליקויים דוגמת סטיות מגובה המבנה, סדקים בקירות המבנה, חלודה, רטיבות ואף התרופפות של הבטון, דבר אשר יגרום לעוגמת נפש רבה ולהוצאות כספיות מיותרות עד כדי הצורך להרוס חלקים מהמבנה ולבנות אותם מחדש.